joi, 3 martie 2022

Ediția din 4 martie: Gândirea filosofică în contexte neconvenționale. Reflecții asupra muzicii alternative

 


Deși este privită mai degrabă ca o disciplină academică abstractă, filosofia s-a apropiat din ce în ce mai mult de fenomenele concrete ale lumii în care trăim și cu care ne întâlnim la fiecare pas în viața de zi cu zi. Tocmai de aceea, domenii anterior ignorate au dobândit relevanță filosofică pentru gânditorii contemporani. Despre aceste contexte neconvenționale asupra cărora se exercită gândirea filosofică actuală vă propunem să discutăm în ediția din această săptămână a Izvoarelor de filosofie.

Cu acest prilej, vom face o incursiune în filosofia muzicii alternative și a culturii pop, pentru a vedea cum putem gândi filosofic muzica pe care generațiile tinere o ascultă și care este relevanța acestei muzici pentru înțelegerea lumii în care trăim. Care sunt mesajele filosofice al muzicii alternative? Cum își construiesc fanii identitatea în jurul cântecelor pe care le iubesc? Ce impact au versurile melodiilor preferate asupra modului de semnificare al limbajului cotidian?

Acestea sunt întrebările de la care vom porni discuția de astăzi alături de invitata noastră,  doamna Mihaela Frunză, profesor al Facultății de Istorie și Filosofie din cadrul Universității Babeș-Boyai din Cluj și specialist în etică aplicată și filosofia culturii pop.

Vă invităm să vă alăturați și dvs. acestei dezbateri incitante, ca de obicei, vineri, pe data de 4 martie, începând cu orele 21.10 pe undele Radio România Cultural sau online pe www.radioromaniacultural.ro .

 

Realizator: Cornel-Florin Moraru

Realizator: Cornel-Florin Moraru

Conexiuni:

Blog – http://izvoaredefilosofie.blogspot.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu