marți, 8 ianuarie 2013

Ediţia din 12 ian 2013. Retrospectiva evenimentelor filosofice din 2012


Invitat: conf. univ. dr. Adrian Niță 

Ediţia din această sâmbătă, în fapt prima noastră întâlnire pe calea undelor din anul 2013, vă propune, cum vă aşteptaţi desigur, o emisiune retrospectivă.
Vă invit, ca și în anii precedenți, să facem un schimb de opinii privind anul filosofic 2012, ca pare a fi fost, dacă avem în vedere statisticele, un an remarcabil de bogat. ( a se vedea, rubrica: „Evenimente 2012”, postată pe bara de meniuri a blogului). 
Aşa cum am procedat şi până acum la fiecare început de nou an, vom vorbi despre cele mai importante evenimente filosofice din anul 2012: simpozioane şi conferinţe naţionale şi internaţionale, aniversări, celebrări şi comemorări de mari gânditori, români şi străini, apariţiile editoriale: cărţi de autor, articole ştiinţifice şi eseuri cu impact public, traduceri etc.
Vom fi însoţiţi în acest periplu rememorativ de către d-l conf. univ. dr. Adrian Niţă, cercetător la Institutul de filosofie şi psihologie „C. Rădulescu-Motru”, al Academiei Române, care a făcut şi în acest an efortul de a sintetiza cele mai importante date ce au marcat viaţa filosofică în anul 2012.
Cum aţi perceput dumneavoastră viaţa filosofică românească în anul 2012? Ce evenimente v-au marcat şi au lăsat urme în memoria şi sensibilitatea dvs.? Ce eveniment filosofic a fost semnificativ pentru dvs. în anul recent încheiat? Ce cărţi de filozofie v-au impresionat în 2012?
Aştept ca de obicei intervenţiile radiofonice la cunoscutele telefoane ale RRC: 021/311.12.40; 021.319.05.05
Firește că puteti posta opiniile sau întrebările dvs. pe rubrica: „Comentarii”!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu