miercuri, 25 martie 2020

[Podcast] Ediția din 27 martie: Rolul terapeutic al basmelor. Incursiuni în filosofia și psihologia povestirilor fantasticeCu toții suntem familiari cu diverse tipuri de povestiri fantastice încă din copilărie, însă rolul basmelor în cultura noastră nu se rezumă doar la atât. Chiar dacă unii dintre noi se uită la ele cu nostalgie, în timp ce alții se uită cu bucurie, nu putem să nu acceptăm faptul că basmele sunt mult mai mult decât simple „povești pentru copii”.
Ele au făcut, de-a lungul timpului, obiectul de studiu al unui spectru larg de cercetări, care provin din cele mai variate domenii ale științelor umaniste. Începând cu filologia și sociologia, și continuând cu critica literară, filosofia și psihologia basmele au fascinat dintotdeauna atât copii, cât și adulții, atât școlarii, cât și cărturarii.
Pentru ediția din 27 martie a Izvoarelor de filosofie v-am pregătit o incursiune universul fantastic al basmelor, pentru a surprinde rolurile terapeutice și sensurile filosofice depozitate în ele. Este vorba despre o incursiune în filosofia și psihologia povestirilor fantastice, culte sau populare, prin care încercăm să înțelegem cum și de ce acestea ne influențează atât de mult viața și dezvoltarea psihologică.
Pentru a ne ghida în această discuție, îl vom avea ca invitat pe Bruno Joseph D’Alfonce de Saint Omer, actor, terapeut și doctor în filosofie al Universității din București cu teza de doctorat intitulată „Aspecte moral-spirituale în art-terapie”, o personalitate cu pregătire multidisciplinară în domeniile filosofiei, artelor scenice și terapiei prin artă.
Vă invităm să vă alăturați și dvs. acestei dezbateri, ca de obicei, vineri, pe data de 27 martie, începând cu orele 21.10 pe undele Radio România Cultural sau online pe www.radioromaniacultural.ro .


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu